Kategoriler
Sepetiniz

Türkiye'de Masonluğun Doğuşu ve Gelişmesi

Türkiye'de Masonluğun Doğuşu ve Gelişmesi
Türkiye'de Masonluğun Doğuşu ve Gelişmesi
  • Stok Adedi: 3
  • Stok Kodu: HR0521
70,00TL

Yazar : Abdurrahman Erginsoy


Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 208

Türü : Araştırma

Kitap Boyutları (yaklaşık) : 13 cm x 19.5 cm x 1.4 cm


Bursa-Yenişehir ilçesine yerleşmiş Kayı boyulu ve Rumeli Beylerbeyi maiyet memuru olan bir ailenin Rumeli'nde Razgrat kentinde 30 Ağustos 1917 de doğmuşum, İlk öğremini orada, Orta ve Lise öğrenimimi İstanbul'da Haydarpaşa Lisesi'nde, Yüksek Öğrenimimi ise İstanbul Yüksek Mühendis Mektebi ve devamını 1944 İTÜ İstanbul Teknik Üniversite'nde okuyup Makine Yüksek Mühendisi olarak mezun oldum.

1947yılında Zonguldak Kömür işletmelerinde yaşama atıldım. Burada Mühendis, BaşMühendis ve Müdür olarak 1957 yılı başına kadar çalıştım. 1957yılı basında Çorum Çimento Sanayi A.Ş.'nin Genel Müdürü olarak işe girdim. Fabrikanın inşaatı, montajı ve bu arada 5000Kw'lik termik santralı montajı dahil

1957 Cumhuriyet Bayramında işletmeye aldım.

1958 sonunda Ankara Çimento Sanayiinde Etüt-Tesis-Montaj ve Dış Alımlar Müdürü olarak 1962 başına kadar çalıştım. Bu arada Ankara'da Bartık-Söke-Niğde-Elazığ fabrikalarının İnşaat-Montaj İşletmeye alma işlerinde çalıştım.

1962'de Ereğli Demir Çelik Fabrikaları Proje Md. Yardımcısı olarak işe başladım. Müdürlük Ereğli'ye geçince ayrıldım.

1964 Eylül'ünde Ankara'da Devlet Yatırım Bankasında Teknik Grup Başkanı olarak işe başladım.

1977 sonuna kadar orada çalıştım, 30 Aralık 1977'de emekli oldum.

Bu süre içinde diğer eylemlerim;

1953 yılında yeraltı maden mekanizasyonu eğitimi ile Almanya'da Siemens ve Bachum'da 8 ay eğitim yaptım. Aynı yıllarda Zonguldak kurulmuş olan Maden Mühendis Mektebi Makina-Malzeme Teknolojisi-Makine Elamanları ve Maden Makinaları derslerine öğretim görevlisi olarak 1958 başına kadar ders verdim.

Türkiye Çimento Sanayiinde çalışırken Dış Alımlar yetkilisi olarak Almanya'da Fransa'da, Avusturya'da Çimento üretimleri ve bu arada Curuflu çimento ve abdestli çimento mamulleri ve makina yapılcıları ile araştırmalar yaptım.

Türkiye'ye ilk olarak curuflu çimento üretimini getirdim. Bu yılda önce Bartın'da Curuflu çimento üretimi yapıldı. Sonrada İskenderun Curuflu üretim tesisinin kurulmasını önce proje olarak, sonra gerçekleşmesini sağladım. Makina Mühendisleri oda’sında makaleler yazdım. Curuflu Çimento konusunda makaleler ve kitap yazdım.

Devlet Yatırım Bankasında, Devlet kuruluşlarına proje yapımı, kontrolü-uygulaması ve finansmanı konusunda ders verdim. Aynı dersleri AU-İktisat bölümünde Lisans ve Master Enstitüsünde ders verdim. Devlet Yatırım Bankasında iken 2 kez OECD teşkilatı bursu alarak Almanya-Fransa-Belçika-Hollanda'da Proje yapımı, Kontrol, Yönetim finansmanı konusunda araştırma yaptım.

Abdurrahman Erginsoy 07 Şubat 2007 tarihinde Ebedi Maşnka intikal etmiştir.

Yorum Yap

Sitemizde sizlere özelleştirilmiş bir hizmet sunmak için çerez kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Gizlilik Politikamızı inceleyiniz.